Известие

Collapse
No announcement yet.

вариатор 145 1.6 ts.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• вариатор 145 1.6 ts.

какво точно е вариатора и каде се намира,каква функция изпалнява?
    alfa romeo 145 1.6 t.s.
    alfa romeo alfeta gtv 2000

Това е толкова дъвкано тука, че където и да цъкнеш по форума все ще излезе нещо за вариатор!!!
    Ето ти една от по-обширните теми: http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=14875
    Fiat Tipo - Series 6000 <<149C2.046>> + momo pack
    Alfa145 16V TS <<AR67601>> + momo pack, RossoCorsa

Comment

вариатора използва функцията нзм точно как да го обясна оба4е е мейду валовете алфата е с два разпределителни вала и винаги когато натиснес газта той мести там вала тоава е глупост от фиат сложена в алфа ромео
      Alfa ROmeo 166 2.4 JTD
      Ford Focus mizeren bokluk dobre4e se oturvah ot nego
      Alfa Romeo 145 1.4 TS - EX

Comment

Първоначално публикувано от Gpower
        вариатора използва функцията нзм точно как да го обясна оба4е е мейду валовете алфата е с два разпределителни вала и винаги когато натиснес газта той мести там вала тоава е глупост от фиат сложена в алфа ромео
        Приятелю вариатора не е глупост а съвременна технология с която не всяка марка автомобили може да се похвали. Служи за промяна на фазите на газоразпределение на разпределителния вал на всмукателните клапани и спомага за извличане на по голяма мощност от двигател с по малък работен обем Пример WV 1,8 20V -125кс Алфа 1,8 TS 144 (140)
        156 1,8 ТS 99
        Nissan Murano 2005

Comment

брех че лоши тез от фиат...да развалят горката алфа.....че и Тойотите развалили
          СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
          сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

да точно така беше колега само гадното е че много бързо се износва кита за коли под 99 и сега мисля да купя цялият вариатор да го смена и да не занимавам поваче е то пак ще се разтрака след някое време
            ето и снимка на него как изглежда

ето и схемата кадето се намира
            Alfa ROmeo 166 2.4 JTD
            Ford Focus mizeren bokluk dobre4e se oturvah ot nego
            Alfa Romeo 145 1.4 TS - EX

Comment

Вариатор е една съвременна система която позволява да се използва по пълноценно кубатурата на двигателя. Обикновенно действа на над 2000 оборота като променя от 0 до около 5 градуса в аванс смукателният разределителен вал.Това изпреварване се определя от това 4е при тея обороти въздухът има известна инерция тоест преди края на фаза изпускане запо4ва и фазата пълнене така увле4ен от инерцията въздухът придобива известно по голямо налягане от колкото ако се пълни по нормален на4ин... да обяснявам ли сега колко мола пове4е кислород влизат за да стане по пълно горенето

Като цяло може да се каже 4е, на мотор с ванос е повишена мощноста по бързо развъртане ,намелени вредни емисии ... за тях спомагат и допълнителните свещи на Тса
              п.с. не знам кой е измислил терминът вариатор навсякаде по света до колкото знам му викат ванос
              Alfa Romeo 146 1,6 TS 97g 120 hps climatronik ,НЯМАМ ГАЗ НЯМА И ДА ИМА

Comment

начи колата не варви на малките скорости 1,2,3 изгуби ми се старта само на 5 скорост е горе долу добре,трудно потеглям,на малките убороти я няма никаква ,за това питам,какво е вариатора ,плус това се чува виене и тракане, ,,колеги мерси за инфото
                alfa romeo 145 1.6 t.s.
                alfa romeo alfeta gtv 2000

Comment

мирише ми на дебитомер

Comment

Първоначално публикувано от viper70
                    п.с. не знам кой е измислил терминът вариатор навсякаде по света до колкото знам му викат ванос
                    Advance variator оригиналното наименование дадено от Фирмата Фиат това с ваноса на други марки
                    А колегата с проблемите иди на диагностика или поне да разбереш дали е от дебитомера му дръпни кабела и пробвай ако няма подобрение търси качествен сервиз за диагностика.
                    156 1,8 ТS 99
                    Nissan Murano 2005

Comment

Приемам поправката на колегата Новачев

Comment

за кой кабел става въпрос,който влиза в самия дебитомер ли? p.s.защо при различни повреди дават еднакви признаци?според мене значи в тези коли има или нещо излишно или сложено 2пъти под различна форма,и още нещо извинете ме за наглия въпрос но италианците правят едни от най-скъпите и бързи коли (ferrari,lamborgini)и т.н. и те ли са същите или просто както във всяко стадо си има мърша така е и при колите?

Comment

Първоначално публикувано от galinves71
                          за кой кабел става въпрос,който влиза в самия дебитомер ли? p.s.защо при различни повреди дават еднакви признаци?според мене значи в тези коли има или нещо излишно или сложено 2пъти под различна форма,и още нещо извинете ме за наглия въпрос но италианците правят едни от най-скъпите и бързи коли (ferrari,lamborgini)и т.н. и те ли са същите или просто както във всяко стадо си има мърша така е и при колите?
                          Трудно е да се изнасят лекции на тема горивни уредби и принцип на действие най общо цялата система служи за подаване на гориво и запалването му в точния момент , за да видиш дали не е от дебитомера разкачи само кабела които е забит във самия дебитомер ако няма промяна значи не е от него проблема но не означава че дебитомера със сигурност работи както трябва.
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

и все пак много пъти зададох този въпрос и сриск да се повторя отново ще го задам пак,евентуално ако не се подмени или ремонтира вариатора какви са последиците за мотора,аз нямам тези признаци като вдигане на разход или не върви като за 120 коня но въпреки всичко ме яде тзи звук?

Comment

и все пак много пъти зададох този въпрос и сриск да се повторя отново ще го задам пак,евентуално ако не се подмени или ремонтира вариатора какви са последиците за мотора,аз нямам тези признаци като вдигане на разход или не върви като за 120 коня но въпреки всичко ме яде този звук?

Comment

Working...
                              X